Google har lansert Android 4.3


Android 4.3 er lansert

Denne uken lanserte Google en ny versjon av mobiloperativsystemet Android 4.3. I første omgang er det bare mulig å laste ned oppdateringen fra Google sine nettsider og installere oppdateringen manuelt. Det er ikke alle som ønsker å gjøre denne oppdateringen selv så disse må nok vente en uke eller to før Nexus mobilene og nettbrettene selv melder fra om at oppdateringen kan installeres automatisk.

Nytt i Android 4.3 er støtte for Bluetooth Smart/Bluetooth Low-Energy og støtte for OpenGL ES 3.0. Det er nå også mulig å begrense tilgang til apper og innhold for hver enkel bruker. Tidligere var det mulighet for å lage separate brukerprofiler hvor hver enkelt bruker hadde sitt eget område og begrenset tilgang til de appene som brukeren selv hadde lastet ned og installert. Nå er det fire typer begrensninger som kan settes for hver bruker.

  • Foreldrekontroll som begrenser andre brukeres tilgang til voksent innhold.
  • Kiosk – konfigurerer nettbrettet eller mobilen slik at kun bestemte apper og funksjoner er tilgjengelig
  • Forhandler – La kunder utforske funksjonene på nettbrettet uten å la dem ha tilgang til nettsurfing eller å spille spill
  • Salgspunkt – Hindre ansatte i å bruke utvalgte salgs- og registerapper

Bluetooth Low-Energy kan sies å være en konkurrent til ANT+ som mange smarttelefonere har i dag. Dette er en funksjon som bruker veldig lite strøm og er ment for å motta data fra andre enheter som for eksempel pulsmålere eller andre registreringer fra treningsutstyr med kompatible sensorer hvor registreringer skjer med jevne intervaller.

En annen funksjon som kan være nyttig er automatisk søk og liste av kontakter når man begynner inntasting i telefonappen. På godt norsk heter denne funksjonen Dial pad autocomplete.

Lokasjonen kan i Android 4.3 automatisk detekteres ved hjelp av Wi-Fi. Dette var også mulig tidligere, men da måtte man manuelt skru av og på Wi-Fi hvis det var en app som ønsket denne tilgangen. Nå gjøre det hele automatisk.

En full oversikt over nyhetene i Android 4.3 Jelly Bean finner du på Google sine nettsider

Lignende saker

comments powered by Disqus