Android 5.0 Key Lime Pie kommer sent i oktober


Android 5.0 Key Lime Pie kommer sent i oktober

Mange ble skuffet da Google ikke annonserte en ny versjon av Android på Google I/O i mai. Vi fikk hverken se en helt ny Nexus modell eller en oppdatert versjon av operativsystemet Android. Nå rapporterer nettstedet VR-Zone at Android versjon 5.0 vil bli sluppet i slutten av oktober.

Grunnen til forsinkelsen skyldes i hovedsak at Google ville vente med enda en ny Android oppdatering slik at produsentene av smarttelefoner fikk et lite pusterom. Samsung, Sony, Motorola, ZTE, HTC og Huawei slapp da å tilpasse en ny Android kode til sine egne modeller. Å oppdatere Android på modeller som er i salg er visstnok en ressurskrevende affære. Tar vi Sony som et eksempel så tilpasser de en ny versjon av Android til hundrevis av forskjellige modeller og operatører. Jo mer en produsent har endret i Android koden de får fra Google, jo mer må endres når det kommer en ny versjon av Android.

En ting vi brukere kan glede oss til er at Key Lime Pie koden vil være kraftig optimalisert. Det skal gå ann å kjøre operativsystemet også på eldre mobiltelefoner. Maskinvarekravet er senket slik at smarttelefoner med så lite som 512 MB internminne vil kunne kjøre Android 5.0. Det vil si at modeller fra 2011 og kanskje noen fra 2010 i teorien skal kunne kjøre Key Lime Pie. Om produsentene velger å slippe en tilpasset versjon til akkurat din tre år gamle mobil er derimot lite sannsynlig.

kilde

Lignende saker

comments powered by Disqus