Antall enheter som kjører Android Jelly Bean økte med 3.4% i april


Fordeling av Android versjoner april 2013

Google oppgir hver måned tall på hvilken versjon av Android som folk faktisk har installert på sin smarttelefon eller nettbrett. De gjør dette ved å registrere smarttelefoner og nettbrett som besøker Google Play i løpet av perioden. Fordelingen i illustrasjonen over er fra en 14-dagers periode som sluttet 1 mai. Her ser vi at Ice Cream Sandwich og Jelly Bean til sammen har over 50% av brukermassen. Vi registrerer også at Gingerbread fortsatt brukes av 38 prosent av de som besøkte Google Play.

Disse versjonsnummerne er som regel ikke av betydning for vanlige brukere. Det er klart at nyere versjoner av operativsystemet inneholder forbedringer og retting av feil. Men for å kunne kjøre en nyere versjon av OS’et kreves ofte en raskere mobil enn de som hadde f.eks 2.1 Eclair installert ved kjøpstidspunktet.

For utvikleren av apps er denne månedlige oversikten viktig. Siden hver ny versjon av Android inneholder nye muligheter må utvikleren bestemme om det er viktig om appen benytter de nye mulighetene. Av tabellen ovenfor kan det se ut til at man dekker 94.5% av Android brukerne hvis man lager en app som er kompatibel med Android 2.3 Gingerbread. Majoriteten av appene i Google Play krever en smarttelefon som kjører Android 2.2 eller nyere.

Nå har ikke Google gitt ut noen historiske data denne måneden, men jeg kan informere om at alle versjonene av Android bortsett fra Jelly Bean har hatt en tilbakegang. Jelly Bean økte fra 25% i mars til 28.4 nå i april. Så sent som i mars var det en økning av ICS enheter fra 28.6% i februar til 29.3% i mars. Honeycomb er en versjon av Android som kun kjøres på nettbrett. Denne utgaven av OS’et ble forent med versjonen for smarttelefoner og vi fikk Ice Cream Sandwich. Fra februar til mars gikk Gingerbread ned fra 44.1% til 39.8%. En reduksjon på hele 4.3%. I april var det ikke en like stor nedgang da reduksjonen bare var på 1.3%.

Da det bare er Google sin egen (laget av LG) Nexus 4 som kjører Android 4.2 installert av produsenten er det greit å merke seg at 2.3% av alle Android enheter (telefon + nettbrett) er en Nexus 4 mobil.

Endringer i fordeling av Android versjoner påvirkes av hvilke nye modeller som har kommet ut til markedet. Når populære modeller slik som Galaxy S4 fra Samsung blir tilgjengelig i butikk vil det skje store endringer i fordelingen.

kilde

Lignende saker

comments powered by Disqus