Etterfølgeren til LG Optimus G vil få en Snapdragon 800 prosessor


Snapdragon 800 prosessor i LG Optimus G sin etterfølger

Etterfølgeren til LG’s toppmodell Optimus G vil få en Qualcomm Snapdragon 800 prosessor. Det bekrefter LG via en pressemelding i dag. Jeg skjønner hvorfor denne meldingen kommer nå. Samsung Galaxy S4 og HTC One har den mindre kraftfulle Snapdragon 600 prosessoren, men rykter om at Sony Xperia Z Ultra vil få en Snapdragon 800 prosessor gjør sikkert at noen vil vente litt med å bestille seg ny smarttelefon. Det vil sikker ta litt tid før HTC og Samsung kommer med en oppdatering så hvis LG er raskt ute med en Snapdragon 800 modell vil de ha mindre konkurranse i en periode.

Fordelene med en nyere prosessor er mange. Hastighet er selvsagt en viktig faktor, men også energieffektivitet, støtte for raskere grafikk, Dolby Digital Plus lyd og støtte for høyoppløselig skjerm. For LG kan det være viktig å ha minst en modell i porteføljen som bruker det nyeste av tilgjengelig teknologi. Ikke nødvendigvis fordi den vil selge voldsomt bra, men fordi kunder vil assosiere merkevaren LG med et firma som kan levere det beste som finnes på markedet. LG satset tidlig på LTE som hovedargument for å kjøpe deres smarttelefoner. Da Norge var sent ute med LTE 4G så har ikke LG solgt like godt her i landet som i våre naboland. Nå har både Telenor og Netcom fått 4G til å fungere i sine nett, så nå kan LG kunne bruke LTE som et salgsargument.

 

Les også: Endelig 4G for Netcom sine mobilkunder

Et annet argument for å velge en mobil med en Snapdragon 800 prosessor er den nye batteriteknologien fra Qualcomm. Integrert i Snapdragon 800 brikkesettet finner vi Quick Charge 2.0. Det er en teknologi som reduserer ladetiden for smarttelefoner og nettbrett. Mange eksisterende mobiler med eldre Qualcomm brikkesett har Quick Charge 1.0 som lover 40% kortere ladetid sammenlignet med mobiler som ikke bruker denne teknologien. Quick Charge 2.0 gir opp mot 70% kortere ladetid enn «vanlige» ladeløsninger.

Når selskapet nå i tillegg får en veldig rask prosessor i sitt neste flaggskip vil mobilene derfra være sidestilt med de fra andre produsenter.

kilde

Lignende saker

comments powered by Disqus