Samsung slår Nokia selv på hjemmebanen i Finland


Samsung selger beder en Nokia i Finland

Samsung er verdens største produsent av både mobil- og smarttelefoner. Det koreanske selskapet har virkelig klar å sikre seg markedsandeler over hele verden. Nå viser det seg at Samsung også har klart å passere Nokia selv på finnenes egen hjemmebane.

Det er den finske avisen Taloussanomat som kan rapportere at finnenes egen merkevare Nokia ikke lenger er markedsledende i Finland. På verdensbasis hadde Samsung 23.6% markedsandel av solgte mobiltelefoner, mot Nokia sin 14.8%. I Finland sank Nokia sin markedsandel ned til 33% i første kvartal i år. Samsung derimot klatret opp til 36%. Det vil si at 2 av 3 mobiltelefon som blir solgt i Finland er enten en Samsung eller Nokia. Apple er den tredje største produsenten i vår naboland med en markedsandel på 14.1%.

Hvis vi kun ser på salget av smarttelefoner ser det enda mørkere ut for Nokia. Allerede i tredje kvartal i fjor passerte Samsung Nokia i Finland. I det tradisjonelt lukrative julesalget økte salget for de fleste produsentene, men Lumia modellene fra Nokia hadde et rekordlavt salg på under 100.000 enheter.

For konkurransen sin skyld håper vi Nokia og Microsoft får mer suksess i framtiden en de har hatt til nå.

kilde

Lignende saker

comments powered by Disqus