Google lanserer Cloud Print app for Android – Skriv ut direkte fra smarttelefonen din


Skriv ut direkte fra Android mobilen din

I dag ble appen Google Cloud Print sluppet på Google Play. Dette er en offisiell app fra Google som gjør at du kan skrive ut alt du måtte ønske også fra en Android smarttelefon. Det har tidligere vært mulig å gjøre dette via flere tredjepartsløsninger, men nå har det altså kommet en offisiell Google app.

Cloud Print lar deg skrive ut til egne nettsky-klare skrivere i tillegg til vanlige eldre skrivere. Nettsky-skriverne krever ingen egen PC siden skriverene kan være tilkoblet nettet 24 timer i døgnet. Ved bruk av eldre skrivere som ikke har trådløs eller kablet nettilkobling må en PC stå på for at utskriften skal skje umiddelbart.

Skriveroppsett i Google Cloud Print for Android

Skriveroppsett i Google Cloud Print for Android. Avanserte instillinger må gjøres i nettleseren

I nyere versjoner av Android er det i de fleste appene muligheter for å dele innhold via et eget dele-ikon. Når man installerer Cloud Print appen vil Google Cloud Print dukke opp som et eget punkt i denne. En utskrift sendes til Google sine servere og legges i skriverkøen for valgt skriver. Er ikke skriveren online vil utskriften bli skrevet ut så fort skriveren kommer online.

Erfaringsmessig så er en skriver en av de tingene som det ofte er noe galt med. Man bør være i fysisk nærhet av for å sjekke om alt går greit. Det er flere ting som kan gå galt. Den kan for eksempel være tom for papir, papiret kan ha satt seg fast eller så er den tom for blekk. Skal man være helt sikker på at en utskriftsjobb ble utført riktig er kanskje ikke nettsky-utskrift den beste løsningen. Samtidig er det flere ganger man ikke trenger utskriften øyeblikkelig, og da kan Google sin løsning være svaret. En utskriftsjobb blir liggende i skyen helt til skriveren er online igjen.

I disse dager er det store spørsmålet om NSA i USA har direktetilgang til alt som du har lagret hos Google. Det man skriver ut via Google Cloud Print går via Google sine servere og jeg skjønner godt at de paranoide ikke ønsker å skrive ut konfidensiell informasjon gjennom Google sin løsning.

Les mer om Google Cloud Print hos Google. Har du en iPhone kan du f.eks bruke PrintCentral Pro

Lignende saker

comments powered by Disqus