Smarttelefonsalget i mars – Sony Xperia Z inn på listene – Nokia Lumia 920 ut


Salgsstatistikken for Telenor og Netcom i mars 2013

Som det går fram av de offisielle topp-10 salgslistene til Netcom og Telenor, så ser vi at nykommeren Sony Xperia Z går rett inn på listen over solgte smarttelefoner i Norge i mars. Det kan være flere grunner til dette. Sony Xperia Z har fått god omtale i media. I tillegg er verken HTC One eller Samsung Galaxy S IV kommet til Norge enda.

Ellers så er det bare en liten rokering for de andre modellen på listen. Verd å merke seg er at Nokia Lumia 920 var den eneste smarttelefonen som kjørte operativsystemet Windows Phone 8 forrige måned. Når denne mobilen nå er ute av topp-10 listen viser det at det bare er to operativsystem som virkelig selger godt. Som vi ser på plasseringene i listen er Netcom og Telenor er ganske like. Netcom sier at 51 prosent av sine kunder kjøper et iOS produkt fra Apple. De resterende 49 prosentene er da Android brukere. Vi spår at dette endrer seg drastisk i April eller i det minste Mai, når Samsung Galaxy S IV kommer og HTC sin toppmodell One blir tilgjengelig. Vi har testet HTC One i to uker nå og vi er veldig sikker på at  flaggskipet HTC One vill selge godt her i landet.

Det er interessant å merke seg at den uten sidestykke dyreste mobilen som selges iPhone 5 er den som selger mest her i landet. Xperia Z og Galaxy S III er heller ikke billige så det ser ut til at Ola Normann har god råd. En annen mulighet er Netcom og Telenor er flinke til å lage pakker hvor de dyreste smarttelefonene inngår. Ikke skjønner jeg at noen ønsker å kjøpe den over 3 år gammel modellen iPhone 4 8GB til en totalpris på 7189,-. Selv om utsalgsprisen er 1,- krone burde kanskje forbrukerene vurdere andre alternativer. Man får jo en flunkende ny iPhone 5 direkte fra Apple for 5190,- Da har man 2000,- for å kjøpe abonnement for.

Kilder: Netcom, Telenor

Lignende saker

comments powered by Disqus