Sony Xperia Z Ultra vil ha støtte for input med penn


Sony Xperia Z Ultra og en digital penn

Illustrasjon: Xperia med digital penn. Xperia Z Ultra trenger ikke en spesiell penn for å registrere innput

Som mange av Samsung sine nettbrett og større smarttelefoner så vil det med den uannonserte Sony Xperia Z Ultra / Xperia ZU være støtte for input med en vanlig kulepenn. Ikke siden Sony Ericsson G700 har Sony (Ericsson) solgt en mobil hvor digital penn var inkludert i pakken. Nå kan det vise seg at phableten Sony Xperia Z Ultra også kan kan få støtte for annen input enn en finger. Det er nettstedet ePrice som mener å vite at man kan legge et papir over skjermen og tegne eller skrive på dette med vanlige blyanter og kulepenner.

Sony Xperia Z Ultra penn innput

En digital penn erstatter ikke vanlig fingerbruk, men kan gjøre det lettere å være nøyaktig med det som tegnes opp på skjermen. Det kan være vanskelig å forestille seg hvilke bruksområder dette kan ha siden skjermen må dekkes til og man vil da ikke se eksakt hva som blir registrert. Hvis papiret flyttes litt på stemmer ikke papirtegningen med det som har blitt registrert på skjermen. Skjermen bør være veldig lyssterk, og det bør være mulig å skimte gjennom papiret.

Videre bekrefter nettsiden det vi allerede visste. Mobilen har en 2.2 GHz Snapdragon 800 firekjerner prosessor, 2 GB RAM og 16 GB lagringsplass. Dette kan utvides med microSD kort opp til 64 GB. Snapdragon prosessoren er klokket til 2265 MHz og markedsføres av Sony som en 2.2 GHz modell. Xperia Z Ultra har en stor 6.4-tommer Triluminos skjerm med X-Reality for Mobile. Oppløsningen er på 1920 x 1080 piksler. Det gir en PPI på 342. Hovedkamera er på 8 megapiksler og frontkamera har en 1.3 megapiksel bildesensor.

Som de fleste Xperia smarttelefonene som er lansert i det siste er også Xperia Z Ultra støv- og vanntett. IP-koden det har fått er IP55/58.

Mange har bekymret seg om batteriet på 3000 mAh er godt nok for en modell med en så stor skjerm. Det vil selvsagt vise seg når modellen kommer på markedet i tredje kvartal i år. Sony sin strømsparingfunksjon kalt STAMINA er forbedret, men det hjelper ikke på brukstiden siden den primært fungere når mobilen ikke er i bruk.

Sony Xperia Z Ultra tegneapp

Lignende saker

comments powered by Disqus