Nytt Samsung Galaxy NX systemkamera som kjører Android


Samsung Android systemkamera skjermen

Hvis du ikke har fått nok av å lese om mobiler med fantastiske kameraegenskaper denne uka bør du lese videre. Vi har fått tak i noen bilder som viser at Samsung snart skal lansere et systemkamera med utskiftbart objektiv og som kjører Google sitt operativsystem Android. Det har ikke kommet noe offisiell informasjon fra Samsung enda, men jeg tipper vi vet mer om dette kamera innen utgangen av neste uke.

Som du kan se på bildene er det ikke noe fysiske knapper på baksiden av dette NX kameraet. Personlig foretrekker jeg mest mulig fysiske knapper på kamera for disse kan man bruke raskt også i dårlig lysforhold. Og ønsker man f.eks å slette et bilde er det veldig enkelt å trykke to ganger på slett-knappen for å gjøre det. Berørings-skjerm er fint til sitt bruk, men jeg vet ikke om kontroll av et systemkamera gjøres best med en berøringsskjerm. Utløser og kontrollhjul sitter på toppen av kamera så autofokus, bytte av modus og ikke minst utløseren selv skal kunne opereres som et vanlig systemkamera.

Bildesensoren vet vi ikke mye om, men det er godt mulig at Samsung velger å bruke den 20.3 megapiksel store bildesensoren som sitter i alle andre NX modeller. Objektivfatningen er i kjent stil Samsung sin egen. Derfor passer alle Samsung NX objektiv til dette Galaxy NX kameraet. Mange av disse objektivene har optisk bildestabilisering. Videre kan kamera ta opp video i Full HD 1080p kvalitet. Skjermen er på 4.8-tommer og prosessoren er en firekjerner Exynos 4. Stemmer det at intern lagringsplass bare er på 8 og 16 GB får vi håpe det er mulig å utvide plassen med et microSD-kort.

Å ha operativsystemet Android til å kontrollere kamera har sine fordeler. Jeg ser på statuslinjen at Galaxy NX har Wi-Fi og 2G eller 2G nettverkssøtte så deling og annen overføring av bilder skulle være veldig enkelt. Som vi kan se av skjermbildet er det tre hovedmenypunktene Apps, Widgets og Download. Det er tre hjemskjermer og jeg ser at den første allerede er full av 20 forskjellige ikoner. Det vil sikker være mulig å installere all verdens apper for fotodeling eller redigering. Har du Dropbox konto er det sikkert mulig å ta backup og automatisk laste opp nye bilder til denne sky-tjenesten.

kilde

Lignende saker

comments powered by Disqus