Google Now er nå tilgjengelig for iPhone og iPad


Google Now er nå tilgjengelig for iPhone og iPad

Google Now er en ny funksjonalitet som ble innført av Google med Android 4.1 Jelly Bean. På nyere versjoner av Android plattformen er denne tjenesten en integrert del av operativsystemet og Google Search. Nå har Google blitt ferdig med en app for iOS plattformen også. Det vil si at du kan installere den på din iPhone eller iPad. Du får tilgang til Google Now når du installerer den nye Google Search fra App Store.

For å bruke Google Now slik den er ment å brukes, må du gi Google tilgang til mye av din online aktivitet. Jeg skjønner veldig godt at ikke alle ønsker dette. Men dersom du loggen inn på desktop nettleseren og søker etter et sted på Google Maps, vil reisetiden til dette stedet dukke opp på Google Now senere. Sjekker du reisetid på kollektivtransport viser Google Now om det er forsinkelser og hvor lenge det er til du er framme. Har du gjort et søk på et firmanavn vil Google Now navigere deg til firmaets adresse.

Det som kanskje skiller Google Now (Google Nå) fra Siri på iOS er at Google Now har gjort søkene på informasjonen du ønsker før du trenger den. Den søker etter informasjon for deg basert på brukermønstrene du legger igjen spor av hos Google. Det som Google har gjort riktig med denne appen er ikke at den finner ut av reisetiden fra ett sted til et, men at den faktisk skal sjekke om bussen er i rute når du nærmer deg din faste holdeplasse før du ber om det.

Lignende saker

comments powered by Disqus