Google Play Games med multiplayer funksjonalitet


Google Play med multiplayer funksjonalitet i neste oppdatering

Utviklerkonferansen Google I/O starter førstkommende tirsdag, og vi venter i spenning hvilke nyheter Google vil presentere denne gangen. En ny Nexus smarttelefon eller Nexus nettbrett er ventet, men Google vil helt sikkert også komme med andre nyvinninger.

En av disse nyvinningene er en oppdatert Google Play Games med støtte for multiplayer. Nettstedet Android Police har fått tak i en nyere versjon av appen Google Play Services som er installert på alle nyere Android mobiler. De har kikket i kildekoden og gjort en del veldig interessante observasjoner. Den nye versjonen av Google Play Service gjør at gjør at spill nå kan få støtte for multiplayer funksjonalitet. Flere tekstbiter i Google Play Services koden røper hva som snart kommer til Android plattformen: Multiplayer match, No players found, Auto-pick player, Auto-pick, No more slots. Altså kan man velge motstandere via Google sine systemer. Man har tidligere også kunnet spille mot andre motstandere, men det har da vært opp til utvikleren av spillet hvordan dette skulle gjøres. Utvikleren har vært ansvarlig for servere og hele systemet for å lagre prestasjoner og andre spilldata.

Google Play Games

Noen av ikonene funnet i den nye Google Play Services appen

Nå kan det altså se ut til at Google vil sette opp et system slik at spillutviklere ikke behøver å lage sitt eget system for multiplayer spill. De kan bruke Google sine spill API for å lagre, kommunisere med og spille mot andre spillere. Invitasjoner fra andre spillere gjøres via Google+

Tror du en slik sentralisert tjeneste vil kunne gjøre Android plattformen mer attraktiv for spillutviklere?

kilde

Lignende saker

comments powered by Disqus