Google Plus sin anbefalingstjeneste nå også for mobilsider


Google Plus Recomendations

Google er godt tilstede både på web og mobil. Selskapet har størst markedsandel når det gjelder nettlesere for desktop og mobil. Mange nettsider i Norge har en delingsknapp for Twitter, Facebook og Google+. Det vil si at mange av disse nettstedene deler informasjon om sine besøkende med de tre store amerikanske selskapene. Selv om disse små ikonene merket G+, Like og Tweet er satt opp for å trigge brukerne til å besøke Facebook, Twitter og Google så kan det være en bieffekt ved å ha disse delingsikonene på nettsider. Hvis ikonene eller en Javascript kode lastes ned fra en av disse tre sine servere hver gang man besøker et nettsted er jeg ganske overbevist om å de tar vare på og analyserer brukermønstrene til nettsidens besøkende.

Mange vil vel si at det begynner å bli nok men Google er ikke helt enig i det. Nå har Google utvidet sin Google+ sin tjeneste også for mobile nettsider og ønsker å være synlig på alle mobile nettsteder. Nå kam man også legge til Google+ sin delingsknapp / anbefalingstjeneste på sine mobilsider. Den nye Google+ tjenesten virker på de fleste mobiltelefoner. Kravet er iOS 5 og Android 2.3.3 eller nyere. Nettleserene som støttes er Android, Safari og Chrome.

Anbefalingstjenesten (Content Recommendations) kan settes opp slik at den blir synlig først når brukeren har lest innholdet. Det er også flere andre muligheter for å bestemme når anbefalingene skal vises til brukeren. F.eks kan Googles anbefalingsboks først dukker opp når brukeren begynner å skrolle oppover eller forbi et valgt element på en mobilside.

Vurderingen av hvilke type innhold som skal anbefales gjøres av Google. Den er basert på antall klikk på +1 og antall ganger sidene er delt med andre. Anbefalingene gjelder kun nettsider på eget nettsted

kilde

Lignende saker

comments powered by Disqus