Nå er Samsung Galaxy S4 mini offisiell


Samsung Galaxy S4 mini lansert

Etter mange rykter og spekulasjoner er Samsung Galaxy S4 mini endelig lansert. Det er en 4.3-tommer Android smarttelefon med en 1.7 GHz tokjernet prosessor. Det er altså en litt mindre fysisk og kraftig utgave enn storebror Galaxy S4. Vekten er bare 107 gram noe som er best i klassen for en mobil med en 4.3-tommer stor skjerm. Skjermen er forøvrig at typen Super AMOLED som alle de beste Samsung smarttelefonene benytter. Dette er en rimelig modell, men allikevel burde vi vel forvente en skjermoppløsning som er høyere enn 540 x 960 piksler. Samsung har jo tross alt lånt bort Galaxy S4 navnet til modellen.

Galaxy S4 mini har et 8 megapiksel hovedkamera og et 1.9 megapiksel frontkamera. Størrelsen er 124.6 x 61.3 x 8.94 mm. Vekten økes til 108 gram på den utgaven som har støtte for to SIM kort. Det er godt å se at Samsung har klart å få installert siste versjon av Android. Galaxy S4 mini kjører versjon 4.2.2 Jelly Bean.

Internminne er på 1.5 GB og intern lagringsplass er på 8 GB. Denne kan økes til 64 GB ved bruk av ekstern minnekort. Det har i det siste vært mye snakk om at tilgjengelig intern lagringsplass ikke er det samme installert lagringsplass. Samsung oppgir derfor denne gangen at Galaxy S4 mini vil ha 5 GB lagringsplass for tilgjengelig brukerdata.

Batteristørrelsen er på 1.900 mAh men Samsung oppgir som vanlig ikke hvor mye tale- eller standbytid dette gir.

Vi finner ellers det som forventes på en moderne smarttelefon. GPS, Bluetooth 4.0, NFC, Wi-Fi a/b/g/n, 5 forskjellige sensorer. Det ser ut til at det å bruke mobilen som fjernkontroll for TV er i vinden. Galaxy S4 mini kommer med en IR port som gjør at man kan fjernstyre TV’n med mobilen.

Galaxy S4 mini vil komme i tre forskjellige versjoner. En med støtte for 4G LTE, en annen be 3G HSPA+ nettverksstøtte og den siste er en 3G modell med støtte for to SIM-kort. Fargeutvalget er begrenset til hvit og sort.

Samsung Galaxy S4 mini spesifikasjoner

kilde

Lignende saker

comments powered by Disqus