Nokia lover 41 megapiksler i neste toppmodell


Nokia med 41 megapiksler i sin neste toppmodell

Vi nærmer oss 11 juli og en av Nokia sine viktigste dager i år. Da vil selskapet presentere et nytt produkt som vi fra tidligere vet at involverer zoom. I dag har Nokia lagt ut en teaser som gir hint om et produkt med 41 millioner piksler. Banneret lyder slik: «41 million reasons. See more at conversations.nokia.com 11th July 2013. 11AM New York». Vi tar for gitt at tallet 41 har sammenheng med den 41 megapiksel store bildesensoren som finnes i Nokia sin kameramobil 808 Pureview og at den vill finne veien inn i en ny smarttelefon.

Esato Norge har flere ganger skrevet om et nytt kameramonster fra Nokia. Dusinvis av bilder har lekket og mer enn antyder at dette vil være en mobil med en stor kameramodul. Om det vil ta bedre bilder enn 808 Pureview gjenstår å se.

Nokia 808 Pureview var en Symbian mobil. Nokia lager ikke lenger Symbian mobiler og derfor må nødvendigvis den nye kameramobilen ha Windows Phone 8 som operativsystem.

Les også: Symbian sin siste sommer – Nokia satser alt på Windows Phone 8

Det var bare to dager siden dokumenter innsendt av Nokia til FCC i USA røpte at en modell med samme størrelse som Lumia 920 vil få et tilbehør utenom det vanlige. I tillegg til at modellen med kodenavn RM-877 er blitt testet med trådløs lading vil den også være kompatibel med Camera Grip PD95g – altså en kameraholder av noe slag. Hvordan dette vil fungere må vi vente til 11 juli for å få vite. Hvis det ikke dukker opp noen lekasjer så før den tid.

Lignende saker

comments powered by Disqus