Samsung mener vi har 5G nettverk i 2020


Samsung

Som mange andre selskap i mobilindustrien så jobber Samsung med å utvikle neste generasjon mobilnettverk. 5G har ikke blitt standardisert enda og er fortsatt bare et arbeidsnavn for utviklere av nettverksutstyr og annen maskinvare og tjenester tilknyttet mobiltelefoni. 5G er en videreutvikling av 4G nettverkene som vi nylig begynte å få støtte for i de største byene i Norge.

Samsung melder nå at de har utviklet en kjerneteknologi for 5G som lover en overføringshastighet på flere hundre ganger det som er mulig med dagens 4G nettverk. Det snakkes da om en overføringshastighet på titalls Gbps per basestasjon. Som med 4G nettverket vil denne hastigheten deles av de tilkoblede håndsettene så reel ytelse for brukeren vil være lavere. Samsung sin teknologi lover opp til 1 Gbps på distanser opp til 2 kilometer. Teknologien vil være satt i kommersiell drift i løpet av 2020 tror Samsung.

Det loves selvsagt gull og grønne skoger hvor brukere uten problem kan laste ned 3D filmer, spill og se på sanntid streaming av UHD innhold. Da kan man i teorien streame 8K (7680 x 4320 piksel) innhold over 5G nettet til sin nye LG 84-tommer 4K LED TV. Nå er ikke 5G en ferdig teknologi, og den vil heller ikke være tilgjengelig i morgen. Om 7 år kan det faktisk være mulig at vi alle streamer 8K innhold ned til både smarttelefoner, nettbrett, PC’er og TV via mobilnettet.

kilde

Lignende saker

comments powered by Disqus