Sony Xperia A lansert i Japan


Sony Xperia A fargeutvalg

I dag lanserte Sony den nye Xperia A i Japan. Xperia A S0-04e er en videreutvikling av den litt mindre Xperia AX. Xperia A vil bare være tilgjengelig for operatøren NTT DoCoMo Japan så ikke forvent å få all denne teknologien hit til Norge. Blant annet har den støtte for NOTTV som lar brukeren se NOTTV TV-innhold direkte på mobilen. Disse digitale HD sendingene går over eteren, og ikke via trådløst nettverket slik vi er vant med. Derfor har også Xperia A en ekstern antenne innebygd.

Xperia A er en vanntett 4.6-tommer Android modell med HD oppløsning og støtte for LTE. Den veier 141 gram og er 131 x 67 x 10.5mm stor. Den ligner ganske mye på Xperia ZR som ble lansert tidligere i uka. Operativsystemet er Android 4.1 og den drives av en firekjerner 1.5 GHz prosessor. Det 2300 mAh store batteriet gir en taletid på 570 minutter og en standby tid på 360 timer.

Ellers så finner vi de samme funksjonene som i alle andre nyere Xperia modeller. En Exmor RS bildesensor på 13 megapiksler og LED blits. Frontkamera er av VGA kvalitet. Sony har også valgt å gjøre Xperia A vanntett og den har fått klassifiseringen IPX5 / 8. Det er det samme som Xperia Z har.

Jeg synes også det er verd å nevne at Xperia A har mulighet for å justere hvitbalansen manuelt. Det er svært sjelden at sånn funksjonalitet finner veien inn i smarttelefoner.

Sony Xperia A justering av hvitbalansen

Lignende saker

comments powered by Disqus