Andel Android enheter som kjører Jelly Bean økte med 4.6% i mai


Jelly Bean andelen økte i mai

I begynnelse av hver måned så frigir Google en oversikt over hvilke versjon av Android som aktive smarttelefoner og nettbrett har installert. Statistikken er laget ved å telle antall enheter som aksesserer Google sin app butikk Google Play. Vi bør kunne regne med at de aller fleste Android enheter er innom Google Play i løpet av en måned så tallene er nok representativ for hva som faktisk er installert. Tallene for mai viser at versjon 4.1.x og 4.2.x Jelly Bean har økt med 4.6% siden slutten av mai. I April var av økningen av Jelly Bean på 3.4%.

Nå selges det så mange nye mobiler og nettbrett med Android at selv om andelen med Jelly Bean øker at det umulig å si hvor mange brukere som går bort fra de eldre versjonene Ice Cream Sandwich eller Gingerbread. Andel Ice Cream Sandwich brukere kan i teorien faktisk være uendret siden forrige telling. Tallene sier nemlig ikke noe om hvor mange nye Android mobiler og nettbrett som er registrert hos Google Play.

At det en måned plutselig blir mange flere Jelly Bean brukere kan også skyldes at noen populære smarttelefoner som f.eks Galaxy S3 og Xperia Z får en oppdatering fra Samsung og Sony.

Fordeling av Android versjoner i april

Uansett så vil det for apputviklerer være en fordel at de fleste brukerne har en nyere versjon av Android installert på sin smarttelefon eller nettbrett. Google legger til nye funksjoner i hver ny utgave av Android. Og utviklerne må ofte velge mellom om de vil ta i bruk de nye mulighetene, eller om de vil at appen skal fungere på flest mulig Android enheter.

Dette er globale tall, så noe spesifikk oversikt over norske brukere er det ikke mulig å hente ut Google sin statistikk.

kilde

Lignende saker

comments powered by Disqus