Apple lanserer en rimeligere iPod touch


Apple har lansert en rimeligere iPod touch

Apple har i det stille lansert en ny iPod touch med færre funksjoner, mindre lagringsplass og en lavere pris enn forgjengeren. Den nye modellen har heller ikke et iSight kamera og den fås bare i sort. Lagringsplassen er begrenset til 16 GB sammenlignet med 32 og 64 GB utgavene til den vanlige iPod touchen. Det følger heller ikke med loop håndleddfeste.

Av en eller annen grunn selges det fortsatt veldig mange avanserte MP3-spillere som iPod touch. En liten nedgang har det vært de siste årene, men det er tross alt snakk om over 35 millioner iPod’s i året. Dette til tross av at alle nyere mobiltelefoner har flere mulighetene enn denne kombinerte musikk-, video- og spillmaskinen.

Bortsett fra disse manglene og en lavere pris på kr 1890,- skal iPod touch ha de samme spesifikasjonene som iPod touch 32 og 64 GB utgavene har. Legger du 500 kroner mer på bordet får du en 32 GB utgave med kamera, og du kan velge blant 6 forskjellige farger.

Størrelsen er identisk på 123.4 x 58.6 x 6.1 mm, vekten er økt med 2 gram til 88 gram, skjermen er fortsatt den samme på 4-tommer med en 640 x 1136 piksel oppløsning. Heldigvis så bruker Apple fortsatt den standardiserte 3.5-lydutgangen for headset, men for å koble enheten til en PC eller Mac med kabel må du bruker Apple sin egen Lightning kabel. Her nytter det ikke å komme med en standard USB kabel. Batteritiden er oppgitt til 40 timer ved musikkavspilling og den er lovet å kunne vise video i over 8 timer, noe som er ganske imponerende.

 

Lignende saker

comments powered by Disqus