Hauwei lanserer 6.1 mm tynne Ascend P6


Huawei Ascend P6 annonsert

I dag lanserte Huawei den 4.7-tommer store Ascend P6. En Android smarttelefon som bare er 6.18 mm tykk. I følge Huawei er dette verdens tynneste smarttelefon. Mobilen har en 1.5 GHz firekjerner prosessor, 8 megapiksel kamera med BSI bildesensor og et 5 megapiksel front kamera. Ascend P6 tar opp video i Full HD 1080p kvalitet og operativsystemet er Android 4.2.2. Litt skuffende registrerer vi at skjermen har en oppløsning på 720 x 1280 piksler.

Med sin firekjerner 1.5 GHz prosessor så er ikke Huawei Ascend P6 av de raskeste mobilene på markedet. Til det kommer den for sent. Noen vil vel kanskje si at et 8 megapiksel kamera er godt nok for vanlig bruk. Det kan så være, men allikevel burde Huawei ha brakt fram noe bedre i en toppmodell. HTC One har «bare» 4 megapiksler og dette kamera tar meget gode bilder. Det er fordi HTC tatt store grep i utviklingen av sin kamerateknologi som er litt utenom det vanlige. Hva Huawei har gjort for å få et kamera som er bedre enn gjennomsnittet kommer ikke fram av pressemeldingen. For vi forventer at en toppmodell vil ha et godt kamera. At smarttelefonen er 6.18 mm tynn kan være en årsak til at det ikke var plass til større kamerakomponenter i smarttelefonen. Huawei har ikke de dårligste kameraene i klassen, så det kan være at kamera er mer enn godt nok allikevel.

Batteriet er på 2000 mAh og til å være en toppmodell er ikke det veldig imponerende. Huawei har utviklet en batteriteknologi hvor de lover mer enn 30% bedre effektivitet enn tilsvarende konkurrerende modell på samme størrelse. Jeg har tidligere testet Ascend D1 Quad og registrert forskjell i batteritid ved de forskjellige batterimodusene. Det er mulig å måle forskjell med stoppeklokke, men det er ikke sikkert at man merker forskjell ved vanlig bruk.

Ascend P6 kommer i sort, hvit og rosa og vil være tilgjengelig i butikken i Juli.

kilde

Lignende saker

comments powered by Disqus