Asus Transformer Book Trio lansert – Android og Windows 8 på samme maskin


asus-transformer-book-trio-android-nettbrett-og-windows-8-notebook-lansert

Asus lanserte i går en rekke nye produkter. Blant disse var Asus Transformer Book Trio. Det er en kombinasjon av stasjonær PC, notebook og nettbrett. Derav navnet Trio. Egentlig er det vel to maskiner i en men Asus har valgt å markedsføre den som tre enheter.

Tastaturdelene inneholder det man forventer av en moderne bærbar PC. Det er fjerde generasjon Intel Core i5/i7 prosessor, Windows 8 og en harddisk med opptil 750 GB lagringsplass. Kobler man tastaturdelen til en ekstern skjerm brukes maskinen som en ordinær PC. Hvis man fester på skjermdelen så transformeres enheten enten til en bærbar PC som kjører Windows 8, eller et Android nettbrett med tastatur. Batteriet i tastaturet har en styrke på 33 watt-timer.

Skjermdelen er et selvstendig Android nettbrett. 11.6-tommeren har egen 2 GHz Intel Atom prosessor, 64 GB lagringsplass og eget batteri på 19.5 watt-timer. Kobles skjermdelen til tastaturet får man et Android nettbrett med eksternt tastatur. Som ved tidligere Transformer nettbrett så kan batteriet i tastaturdelen lade opp skjermdelen. IPS skjermen har en oppløsning på 1920 x 1080 piksler og et bildeforhold på 16:9.

Å ha mulighet for å bruke to sett med operativsystem er selvsagt artig, men det spørs om dette vil slå ann hos den jevne forbruker. Hvorfor ikke nøye seg bare med Android eller Windows 8. Jeg regner med at de som kjøper denne tre-i-en løsningen har behov for, eller glede av å ha både Android og Windows 8 på samme enhet. Det som er negativt med en sånn løsning er at skjermdelen og tastaturdelen ikke kan dele all maskinvare. Bruker man f.eks Android delen er det en 750 GB harddisk og Intel prosessor som står ubrukt.

Selv om det er to adskilte enheter som kan fungere helt uavhengig av hverandre så sier Asus at å bytte fra f.eks nettbrettmodus til PC-modus gjør at data synkroniseres slik at f.eks nettlesersessjoner blir registrert i den nye modusen. Man kan altså fortsett på samme nettside uten å taste denne på nytt. Jeg regner med at dette gjøres via Asus sin synkroniseringstjeneste som krever en fungerende nettforbindelse.

 

 

Lignende saker

comments powered by Disqus