Sony introduserer Xperia M


Sony Xperia M annonsert

Sony annonserte i dag smarttelefonene Xperia M og Xperia M Dual. De to modellen er identiske bortsett fra at Xperia M Dual har støtte for to SIM-kort. Som vanlig blir mobiler med støtte for to SIM-kort ikke markedsført her i Norge, derfor vil du bare kunne kjøpe Xperia M i butikker her i landet. Det skulle allikevel være mulig å få tak i en dual-SIM variant via utenlandske nettbutikker.

Sony Xperia M er en 4-tommer Android modell med en 480 x 854 piksel TFT skjerm. Oppløsningen tyder på at dett vil være en av de rimeligste modellene i Sony sin portefølje. Vekten er på 124 gram og dimensjonene er 124 x 62 x 9.3 mm. Xperia M har et 5 megapiksel kamera med den nye Exmor RS sensoren. Det er første gang Sony lanserer en mobil med kombinasjonen fem megapiksler og Exmor RS sensor. Denne sensoren var tidligere bare funnet i 8 og 13 megapiksel modellene.

Xperia M har en 1 GHz tokjernet Qualcomm Snapdragon prosessor og 1 GB internminne. Intern lagringsplass på 4 GB kan utvides med ekstra 32 GB ved å sette inn et microSD kort.

Derfor har smarttelefonen din mindre lagringsplass enn annonsert

Selv om skjerm og prosessor ikke er helt i toppsjiktet så har Sony Xperia M mye annen funksjonalitet som kan friste. For å neven noe: FM-radio, frontkamera, DLNA, aGPS, 3.5mm audio plugg, USB, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 og NFC. Nettverk som støttes er GSM/EDGE 850/1900/1800/1900 og UMTS/HSPA+ 900/2100 (alternativt HSPA+ 850/1900/2700/2100)

Sony Xperia M bakside

En ting som er verdt å nevne er støtten for ANT+. Dette er en funksjon noen av de eldre Sony smarttelefonene hadde men som nå ikke ofte er inkludert. Hvis mobilen din har ANT+ betyr det at du kan koble den til diverse sportsutstyr og la en installert app registrere aktiviteter. Det betyr at en sportsapp for Android kan registrerer puls, pedalfrekvens og annen data fra eksterne ANT+ enheter. ANT+ sin fordel i forhold til Bluetooth er at det er en lite batterikrevende overføringsteknologi som gjør at et knappebatteri brukt i en ekstern registreringsenhet varer i over 4 år. Dessuten er det denne kommunikasjonsteknologien som brukes i produkter fra Garmin, Adidas, Suunto, Timex, Polar etc.

Use your smartphone as a heart rate monitor with ANT+ – Esato.com

Dessverre så ligger Sony litt etter når det gjelder å selge sine mobiler med seneste versjon av Android. Der hvor Samsung annonserer produkter løpende bånd med Android 4.2 installert makter ikke Sony å få med seg noe nyere enn Android 4.1 Jelly Bean. Detter er også tilfelle med Xperia M.

Lignende saker

comments powered by Disqus