LG sin første vanntette smarttelefon er annonsert


Vanntette LG Optimus GJ annonsert

LG Optimus GJ er LG sin første vanntette Android smarttelefon. Optimus GJ ser ut til å være en vanntett utgave av Optimus G (E975). E975W som er modellbetegnelsen til Optimus GJ, har nesten de samme spesifikasjonene som Optimus G i tillegg til at den er vanntett. Det som skiller de to modellene er dimensjonene, vekten og batteriet. Optimus GL veier 141.2 gram og størrelsen er 136.9 x 68.9 x 9.39 mm. Optimus GJ har en 4.7-tommer IPS skjerm med en 1280 x 720 HD oppløsning, Android 4.1, 1.5 GHz firekjerner prosessor og 2 GB RAM og 16 GB intern lagringsplass. Kameraoppløsningen er på 13 megapiksler og man kan ta opp video i Full HD 1080p kvalitet. Batterikapasiteten er på 2280 mAh. Optimus GJ har fått en IP-koden IPX7. Det betyr at den kan holdes under 1 meter med vann i 30 minutter.

Det ser nå ut som om vanntette modeller virkelig er i vinden. Sony har tydeligvis satt standarden med sine populære Xperia modeller. Se f.eks på Xperia V, Xperia Go, Xperia Z og Xperia Acro. Fordelen med en vanntett modell er selvsagt at man slipper fuktskader. Selv når det regner og man bruker telefonen utendørs. Ulempen er at det blir litt mer plunder når man skal koble til en hodetelefon eller lade mobilen. Da må man som regel fjerne en plastbeskyttelse mot vann og støv. En annen ulempe med å ha en vann- og støvtett smarttelefon er at man kanskje tar for gitt at den tåler en tøffere behandling enn andre smarttelefoner. Det gjør den i utgangspunktet ikke. Og det kan bli en dyrekjøpt erfaring å ta med seg.

Hvis vi sammenligner Optimus G og Optimus GJ ser vi at størrelsen har øket litt. Selv om også batteriet er større har LG klart å redusere vekten på Optimus GJ med 3.8 gram i forhold Optimus G.

Så vidt jeg vet så vil LG Optimus GJ i utgangspunktet bare blir tilgjengelig i Taiwan.

Som vi ser av lanseringsbildene laget for det Taiwanske markedet så er kvinnesynet / markedsføringslovene litt annerledes enn i Norge. Det er lenge siden Babes i Bikini ble brukt som trekkplaster for å selge noe som helst her i landet. Når jeg tenker etter så er det ikke første gang det brukes kvinner for å vise fram nye LG produkter. Men det er ikke ofte disse kvinnene bare har på seg en bikinitopp.

LG Optimus GJ presentert av jenter

kilde

Lignende saker

comments powered by Disqus