Kraftig ny Android smarttelefon fra Oppo til salgs i Europa


Oppo Find 5 til salgs i Europa

Oppo er en litt annerledes produsent av smarttelefoner. Det er et Kinesisk selskap som i hovedsak er kjent for sin produksjon av diverse typer elektronikkprodukter. Vi snakker om MP3- og DVD-spillere,  mediaspillere, ebøker og mobiltelefoner. Nå har selskapet også begynt å produsere Android smarttelefoner som vil bli tilgjengelig i Europa. Oppo har nå begynt å selge toppmodellen Oppo Find 5 i Europa. Modellen har vært i salg siden februar men ble først tilgjengelig for kunder i Europa denne uken.

Spesifikasjonsmessig ligger ikke Find 5 tilbake i forhold til Samsung Galaxy S4, HTC One eller Sony Xperia Z. Oppo Find 5 har en 5-tommer IPS skjerm med en Full HD 1920 x 1080 piksel oppløsning. Den har en kraftig 1.5 GHz firekjerner Qualcomm S4 prosessor og 2 GB internminne. Videre er det et 13 megapiksel kamera, NFC, Wi-Fi, Bluetooth, GPS og HSPA+ nettverkstøtte. Batteriet er på 2500 mAh. På papiret skal den altså kunne konkurrere med de tre modellen fra HTC, Samsung og Sony.

Det som ikke er mulig å lese ut av spesifikasjonstabeller er selvsagt byggekvalitet, support og stabilitet. Utenlandske tester har vist at mobilen på mange områder er meget god men at det også kan oppleves litt treghet i menyene enkelte ganger. Dette selv om det er en rask smarttelefonen som kjører Android 4.1 Jelly Bean og Project Butter. Jeg har ikke testet den selv, så jeg kan ikke gå god for om Find 5 er verd prisen.

Det er alltid litt spenning forbundet med det å kjøpe elektronikk fra utlandet. Hva gjør du f.eks hvis skjermen knuser og du ønsker å bytte denne? Da er det ikke noe forhandler i Norge som kan hjelpe deg, så du må stole helt og holdent på at alt går etter planen når du sender mobilen avgårde til en adresse i Storbritannia. Du kan selvsagt kjøpe en ekstra skjerm fra Ebay og bytte den selv, men det er ikke alle som ønsker å gjøre slikt selv.

Dessverre er ikke Norsk et av språkene som støttes av Oppo Find 5 enda, men det jobbes visstnok med saken. Foreløpig er det bare støtte for fransk, tysk, italiensk, portugisisk, spansk, tyrkisk og engelsk. Oppo lover at de vil slippe OS oppdateringer oftere enn konkurrentene. Det vil finnes en offisiell versjon som kommer ut hver 2-3 måned, og en beta versjon som vil være tilgjengelig så ofte som hver andre uke. Beta versjonen vil ikke gjennomgå like god testing som den offisielle, så der bør man nesten regne med diverse bugs.

Oppo Find 5 finnes i sort eller hvit og prisen for en hvit 16 GB utgave koster så lite som 399 Euro, noe som skulle tilsvare en norsk pris på ca. 3800,- inklusive frakt. Den sorte eller hvite utgaven med 32 GB intern lagringsplass koster 429 Euro. Da er også frakt inkludert. Husk at du må betale MVA på 25% og fortollingsgebyr på toppen av dette.

 

Lignende saker

comments powered by Disqus