Apple kaster ut Google til fordel for Microsofts Bing i iOS 7


Oppdatert Siri i Apple iOS 7

iOS 7 var en stor oppdatering av mobiloperativsystemet til iPhone og iPad. Det var for det meste brukergrensesnittet som fikk en real ansiktløfting. Apple har også gjort store endringer i assistentappen Siri. Dessverre var ikke norsk språk noe Apple har valgt å legge til denne gangen. Man må fortsatt gi kommandoene på de mye mer utbredte språkene Engelsk, Spansk, Tysk, Italiensk, Japansk eller Kinesisk. Da er det fortsatt mye norske brukere ikke kan bruke Siri til.

Søketjenesten Siri var før iOS 7 drevet av Google. Apple har nå valgt Bing som hovedmotor for søk utført med Siri. Det vil si at Microsoft har blitt en god samarbeidspartner med Apple. Google har som kjent en voldsom stor andel av søk på nett. I Norge er det tall som sier at selskapet har over 90% av all søk gjort på nett. Det er nok en god grunn til at det er sånn. En av de kan være at Google sin søkemotor gir de beste og mest relevante resultatene. At Apple kobler seg på Bing vil for oss nordmenn ikke gjøre så stor forskjell siden vi ikke kan bruke Siri med norsk språk. Allikevel er det grunn til å tro at resultatene som kommer fra Siri i iOS 7 vil være dårligere enn de som leveres av Google. Det er nok mange som har erfart at Apple sin kartapp ble dårligere når de gikk bort i fra Google Kart.

Det vil fortsatt være mulig å bruke Google sin søkemotor i Siri, men da må brukeren be om dette hver gang ved å spesifisere søkemotoren i kommandoen som gis til Siri. «Search Google» er stikkordet her.

I tillegg til det intelligente søket, hvor baserte mye av sin logikk på resultatene Siri fant på nettet er Siri nå koblet opp mot Twitter og Wikipedia. Siri er også en stemmekontrollert assistent, og i iOS7 oppfatter den også kommandoer som gjør at brukere slipper å ta på skjermen for å utføre visse oppgaver. Siri vil i iOS 7 også skjønne nye kommandoer som «turn off my Bluetooth», «turn on Wi-Fi», «increase brightness» og «play last voicemail».

Lignende saker

comments powered by Disqus