Vanntette Samsung Galaxy S4 Active er annonsert


Samsung Galaxy S4 Active annonsert

Samsung lanserer for tiden flere modeller i uka. På mandag denne uken var var det to nye nettbrett med Galaxy Tab 3 8-tommer og Galaxy Tab 3 10-tommer, og i forrige uke ble Galaxy S4 Mini endelig offisiell. Når det er så mange modeller som skal dele fokus blir det vanskelig å jobbe i Samsungs markedsføringsavdeling. Heldigvis så er ikke det min jobb, så jeg tar bare en rask gjennomgang av hva som gjør Galaxy S4 Active spesiell.

Dette er en 5-tommer vann og støvtett Android smarttelefon med IP67 klassifiserting. Det betyr at den tåler å ligge under en meter vann i 30 minutter uten å ta skade av det. Skjermen er 5-tommer stor med 1920 x 1080 piksel oppløsning. Skjermtypen er ikke AMOLED slik som Galaxy S4, men det er brukt en vanlig TFT i denne modellen. Denne touch skjermen fungerer fint selv med hansker på. Selv om Galaxy S4 Active er vanntett er det ikke gitt at den tåler mer enn andre mobiler. Samsung hevder at den er laget for «aktiv bruk» så jeg regner med at den skal tåle en tøffere behandling enn Galaxy S4.

Dette er innsiden av Samsung Galaxy S4

Et stort pluss er at Samsung har klart å utvikle en 3.5-mm lydutgang uten å ha en ekstra beskyttelse for denne. Det betyr at man enkelt kan plugge inn hodetelefoner uten å tenke på å fjerne noe beskyttelsesdeksel slik mange andre vanntette smarttelefoner krever at man må.

Selv om modellen i navnet ligner på flaggskipet Galaxy S4 så er det enkelte funksjoner som mangler i Galaxy S4 Active. Kamera er «bare» på 8 megapiksler, skjermen er som sagt av typen TFT og den mangler IR port. Likhetene er derimot mange. Vi finner en 1.9 GHz firekjerner prosessor, 2 GB internminne, Wi-Fi a/b/g/n/ac, GPS og GLONASS, Bluetooth 4.0, USB 2.0 og NFC. Intern lagringsplass er på 16 GB men dette kan utvides med et microSD kort med ekstra 64 GB. Batteristørrelsen er på 2600 mAh, noe som er identisk med Galaxy S4. Den ekstra beskyttelsen gjør at vekten øker med 21 gram slik at Galaxy S4 Active veier 151 gram. Den er også litt større enn Galaxy S4 med målene 139.7 x 71.3 x 9.1.

Igjen er vi imponert over at Samsung som den eneste produsenten av smarttelefoner klarer å få installert siste versjon av Android på sine nye smarttelefoner. Galaxy S4 Active kjører Android 4.2.2 Jelly Bean.

Google lanserer Galaxy S4 Google Edition

Samsung Galaxy S4 Active har samme støtte for nettverk som Galaxy S4. Dvs. GPS/EDGE 850/900/1800/1900, UMTS/HSPA+ 850/900/1900/2100, LTE Cat 3. For de som ikke er helt oppdatert på hva disse tallene betyr kan jeg fortelle at det er støtte for 2G, 3G og 4G her i Norge.

kilde

Lignende saker

comments powered by Disqus