Nå selges den første Firefoxmobilen i Spania


Firefox OS mobilen ZTE Open er nå til salgs

I morgen vil den første kommersielt tilgjengelige mobilen som kjører mobiloperativsystemet Firefox OS bli solgt i Spania. Firefox OS er det helt nye operativsystemet fra Mozilla. Mozilla er organisasjonen som også står bak verdens tredje største nettleser Firefox. Mobiltelefoner som kjører Firefox OS er i første rimelige modeller og typiske markeder er Afrika, Asia og Øst-Europa. Allikevel er det Telefonica i Spania som er først ute med en Firefox OS modell.

Første gang vi hørte om Firefox OS var i februar i år når Mozilla annonserte sine planer om å konkurrere mot iOS, Windows Phone og Android. Det jeg så av ZTE Open den gang var ikke veldig imponerende. På grunn av treghet i OS’et var brukeropplevelsen dårlig Jeg fikk ta en nærmere titt på ZTE Open og Geeksphone to måneder senere hos Telenor Comoyo og da var brukeropplevelsen bedre. Nå har det gått tre måneder til og Movistar vil 2 juli begynne å selge sin første Firefox OS mobil. Ergo så bør første versjon av Firefox OS være klar. Movistar er et datterselskap av Telefonica og de har virksomheter i 14 land. Hovedsaklig Sør-Amerika og Spania. Prisen for en ZTE Open er 69 Euro, ca 550 kroner. Dette inkluderer 30 Euro i ringetid og datatrafikk.

Ser vi på kartet over hvilke nettlesere som er mest populære ser vi at Firefox (her representert med oransje) er mest populær i de samme områdene hvor vi vil se Firefox OS mobiler først. På verdensbasis er det Chrome (grønn) som regjerer med over 40% markedsandel. Internet Explorer kommer på andreplass og Firefox på tredje med i underkant av 20% markedsandel. Nettlesere for mobiltelefoner er ikke med i denne oversikten.

Utbredelse Firefox nettleser

Nettleseroversikt mai 2013. Kilde: Wikipedia

ZTE Open er ikke noe kraftplugg, men det behøver den heller ikke være. Firefox OS er laget for å kjører på rimeligere mobiler.

Les mer: Geeksphone med Firefox OS tilgjengelig i nettbutikk fra og med i dag

Man får en 3.5-tommer skjerm med en 320 x 480 piksel oppløsning. Skjermen er forøvrig av den billige typen. Videre er det et 3.2 megapiksel kamera, 256 MB internminne og 512 MB lagringsplass. Lagringsplassen kan utvides opptil 4 GB med et ekstra microSD kort. Det er også UMTS nettverksstøtte, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 2.1, GPS og et 1200 mAh batteri.

Lignende saker

comments powered by Disqus